亦軒耳機音樂世界

樓主: MusicFan

【亦軒耳機便利店】見臉不如聞名 - 天下烏鸦一樣黑

其實有一次 我係灣仔 個日阿星係到  我見到有個客入到來問野  我試緊野 冇耐就嘈左起來...
邊個岩邊個唔岩 我睇到哂...

大家都有唔岩...

但希望大家  slaes又好  客人又有... 識唔識得咩叫禮貌
我自問自己唔係做過好多份工  都係sales waiter
好多客都見過哂...
咩叫禮貌  咩態度....一目了言...

唔好以為 做sales 同waiter 都好好受... 一係要受客d 氣 受要又可能比經理罵...

有時我真係想問下大家 好多都係打份工
係唔係有受左氣就可搵d sales 同waiter 來出氣??? 因為你地比左$ or 來睇野 就要受哂你地氣 你地比左$ 就係大哂???

我最想大家自問自己一句  有冇拎個心出來 用好好ge 態度 有禮貌去對代下人呢??
係唔係香港地工作壓力太大 要搵人來出氣??? 冇其他方法可解決???
原帖由 teruo417 於 2009-10-14 19:58 發表
事件的來龍去脈不太請楚,尚且不作評論
就談談我認識的呀聲,唔識佢ge人會以為佢好串
係未同佢傾過計之前,我都係咁認為
直到有一日我落灣仔店稔住搵一位店員,點知係佢係度
初頭都有D驚佢,但傾下傾下,先知佢唔係個咁ge人
記得有一次好多客同時走入灣仔店(大約8個,有落過灣仔店ge都應該估到有幾多人)
個個都你一句問呢樣我一句問果樣,佢好好禮貌咁答晒D人ge問題
作為朋友,佢好關心呢度第二位會員,有一次呢位會員感情上有D問題
佢就陪佢傾下計,開解下佢
其實,佢唔係你地講到咁差,以上只係個人對佢ge感覺,有不滿歡迎提出

雖然佢講野guwt少少, 而且有D憤青(我仲細過佢, 呵呵), 但我都覺得佢人其實唔差, 而且做嘢仲好認真~
而家聽緊古典音樂... 好好聽

純粹想舒緩氣氛
原帖由 cowlau 於 2009-10-14 02:38 發表
講番現實,亦軒 d 價錢怎樣我唔想討論,消費者好現實,見邊度平就去邊度買 ke 有,見邊度 0岩自己 style 就去果度買 ke 又有,又或者邊度個 sale 靚仔/女就去果度買 ke 都有。

價錢,亦軒好多都在網上公開的,同行對手要辦事、降價實在好容易,但亦軒仍然堅持盡量公開價錢,大家有無想過佢地 ke 苦心?

識得上黎亦軒,我諗大家都應該識睇埋其他網站,知仲有 d 咩地方同店鋪可以買到耳機用品,所以 transaction cost 或 獲取資訊應該唔太成為問題,消費者自己會識選擇,其實真係唔須要呢個咁長 ke post 去強調/呼籲去或唔去邊間邊間店鋪。

我聽晚有時間就上亦軒玩,有興趣就一齊黎啦!

有 point
星際果間太細間.....算罷啦......